Produk Dr Reckeweg Homeopathy

DR.RECKEWEG (R1)

RI :  Mengubati radangan atau bengkak setempat,berlendir atau bernanah akut dan kronik, dengan bengkak kalenjar. Jangkitan kuman secara tiba-tiba dan demam terlalu panas, dengan gangguan pada pelipis otak, mata merah, dan masalah kerongkong.

DR RECKEWEG (R2)

R2 : Merawat pesakit berhubung dengan organik dan fungsi jantung, terutama sakit jantung yang disebabkan oleh tekanan mental dan emosi. Darah gemuruh. Denyutan yang tidak normal. Akibat nikotin daripada rokok atau kafein daripada minuman teh dan kopi yang berlebihan. Kesesakan pernafasan. Menyempurnakan penyaluran darah. Berdebar-debar. Akibat terkejut atau cemas. Nafas tertekan. Kekejangan pada otot-otot tertentu yang membawa kesan pada jantung.

DR.RECKEWEG (R3)

R3 : Merawat pesakit kekurangan atau tidak keupayaan jantung berfungsi pada tahap terendah dan sederhana kemungkinan berlakunya sembab. Merawat semua masalah otot-otot jantung, injap-injap jantung dan memastikan penyaluran darah yang normal. Pengembangan rongga dan mengembalikan ketegangan normal otot-otot jantung.

DR RECKEWEG (R4)

R4 : Merawat pesakit semua jenis gangguan pada usus besar dan kecil, sama ada yang akut atau kronik. Cirit-birit yang disebabkan oleh makanan sejuk atau salah makan. Gangguan usus yang melibatkan sistem pernafasan. Cirit-birit yang disertai demam biasa, demam panas atau berserta ruam. Cirit-birit berdarah.

DR.RECKEWEG (R5)

R5: Merawat semua jenis sakit perut gastrik akut atau kronik. Senak-senak perut. Gas kronik yang disertai muntah-muntah. Ulser usus. Pedih hati. Mulut rasa tidak menyenangkan. Kerap sendawa. Kembung perut.

DR.RECKEWEG (R6)

R6: Merawat demam selesema influenza atau jangkitan kuman berjangkit yang melibatkan sistem pernafasan termasuk paru-paru dan kerongkong. Tanda-tanda umum termasuk demam, kulit kering dan hangat, pening dan sakit kepala,sengal-sengal dari pinggang ke bawah, lemah seluruh anggota, berlebihan lendir dan kahak.

DR.RECKEWEG (R7)

R7 : Merawat berhubung dengan organik serta fungsi hati dan pundi hempedu. Semua jenis penyakit yang berkaitan dengannya seperti gangguan penyaluran air kencing, batu karang, hepatitis, bengkak perut, selera makan yang menurun, mulut rasa pahit, kembung, sembelit, dan lain-lain. Akibat dari gangguan fikiran yang berlebihan.

DR.RECKEWEG (R10)

R10 : Merawat masalah yang berhubung kait dengan keadaan cuaca iklim atau suhu, seperti kepanasan, perpeluhan, kemurungan fizikal, sakit kepala, peredaran haid yang tidak normal,penat   fizikal kerana fikiran yang tidak menentu.

DR.RECKEWEG (R11)

R11 : Merawat masalah sakit urat-otot yang akut dan kronik, sakit belakang dibahagian bawah, rumatik,akibat berseliuh urat, ketegangan urat-otot. Sakit yang melarat pada otot dan tulang. Sakit pinggang akibat kelembapan atau duduk di atas tempat yang sejuk dan perpeluhan yang terpendam. Sakit sengal tulang yang kronik (gout,athritis) dan melarat dengan perubahan cuaca lembab.

DR.RECKEWEG (R12)

R12 : Merawat masalah pembuluh darah umum terutamanya yang disebabkan oleh lemak yang berlebihan dan kesan-kesan akibatnya. Masalah injap-injap dan pembuluh di jantung. Masalah buah pinggang dan disekitar lambung. Masalah nyanyuk di kalangan orang tua, lemah ingatan, pening, pelupa, tanda-tanda mengidap sakit kelenjar tiroid leher atau keracunan tiroid.

DR.RECKEWEG R13

R13 : Merawat masalah buasir, gatal, sakit, berdarah,penyakit kulit di bahagian dubur, dubur jatuh.

DR.RECKEWEG (R14)

R14 : Merawat masalah tidak dapat tidur,tidak mengantuk, mengantuk waktu pagi. Masalah saraf umum. Sakit-sakit saraf akibat gangguan fikiran yang berpanjangan.

DR.RECKEWEG (R16)

Picture2

R16 : Merawat untuk sakit kepala sebelah (migrane), sakit kepala akibat tekanan fikiran. Gejala-gejala yang timbul akibat sakit kepala yang berpanjangan yang disebabkan oleh kesejukan.

DR.RECKEWEG R17

R17 : Merawat meregenerasi tisu-tisu yang berpenyakit. Penyakit kulit ekzima pada organ-organ luar dan dalam. Ruam panas, ketumbuhan bersisik atau ketuat.

DR.RECKEWEG (R18)

R18 : Merawat hadangan atau bengkak di buah pinggang, batu karang, sakit di buah pinggang, sakit di bahagian punggung, penyakit uterus, radangan di pundi, rasa terbakar bila kencing, air kencing kuning.

DR.RECKEWEG (19)

R19 : Remedi titik untuk merangsang kalenjer lelaki.

DR.RECKEWEG (R20)

R20 : Remedi titik dan minum ini untuk membantu, merangsangkan kelenjer wanita. Menstabilkan hormon wanita-wanita yang dalam proses menopause. Regenerasikan kelenjer dalam penyakit-penyakit serius.

DR.RECKEWEG (R21)

R21 : Masalah darah dan kulit terutama bagi penyakit-penyakit gatal kulit yang kronik dan menigkatkan kesan penyembuhan.

DR.RECKEWEG (R22)

R22: Merawat gangguan-gangguan saraf, nafas tertekan atau tersesak, juga baik untuk kembung perut dan sakit jantung.

DR.RECKEWEG (R23)

R23 : Merawat penyakit kulit akut atau kronik, masalah jerawat, kayap, ruam dan bekas perut.

DR.RECKEWEG (R24)

R24: Inflamasi atau radangan pleurisi akibat pneumonia. Sakit-sakit sengal pada bahagian otot-otot dan tulang-tulang rusuk.

DR.RECKEWEG (R25)

R25 : Merawat masalah bengkak kelenjar prostat (buah zakar) dan masalah yang berkaitan dengannya.  

DR.RECKEWEG ( R26)

R26 : merangsang mekanisma daya pertahanan organisma-organisma yang lemah.

DR.RECKEWEG (R27)

R27 : Merawat masalah batu karang di ginjal, sakit yang tajam dirasai di buah pinggang, sakit menjalar dibelakang, mencucuk dengan urin atau air kencing kemerahan bersama sel epitelial. Asid oxalik dalam urin. dan berpasir.

DR. RECKEWEG (R28)

R28 : Merawat masalah senggugut dari haid terpendam. Kelesuan disebabkan banyak kehilangan darah. Panas badan dengan perpeluhan. Sengal-sengal dibahagian belakang. Bertindak merawat ketegangan otot.

DR.RECKEWEG (R29)

R29 : Merawat pening kepala ,rasa nak pengsan. Vertigo akibat penyakit sindrom Meneir. Gangguan di vaskular seribrum akibat dari pengerasan tisu (skelorosis). Gangguan sistem saraf yang bergantung pada peredaran. Masalah-masalah yang timbul di dalam perjalanan seperti pening,mual dan muntah.

DR.RECKEWEG (R30)

R30 : Sejenis krim untuk merawat keadaan rumatik,sakit saraf (akibat pembuangan anggota atau kecederaan), lumpuh terutama akibat strok, sakit-sakit urat, kecederaan bersukan, sakit-sakit otot, terseliuh, ruam-ruam,masalah sembelit kronik,lepuhan dan bisul.

DR.RECKEWEG (R31)

R31: Merawat masalah kurang darah, lumpuh nafsu makan di kalangan kanak-kanak, yang disertai kesembaban. Akibat kesan penyakit akut. semua jenis anemia yang biasanya akibat keracunan ubat-ubat lain. meningkatkan pengaliran darah dan menguatkan organ hati.

DR.RECKEWEG (R32)

R32 : Merawat masalah perpeluhan yang abnormal. Berpeluh dengan berlebihan misalnya ketika mendapat jangkitan dan demam. Peluh berbau. Perpeluhan dengan kehausan. Peluh panas,sejuk dan melekit.

DR.RECKEWEG (R33)

R33 : Remedi khusus untuk kekejangan, kancing gigi, gila babi. Menyentak-nyentak.

DR.RECKEWEG (R34)

R34 : Masalah kesihatan dan pertumbuhan tulang-tulang dan semua penyakit-penyakit tulang dan sendi.

DR.RECKEWEG (R35)

R35 : Merawat masalah sakit gigi, kekejangan muka dan penyakit-penyakit gigi.

DR.RECKEWEG (R36)

R36 : Merawat masalah sistem saraf yang terlalu sensitif di kalangan kanak-kanak akibat penyakit-penyakit saraf tertentu contohnya menyintak. Semua kes yang berkenaan perlu dirawat dengan membuang kesan-kesan keracunan secara perlahan-lahan.

DR.RECKEWEG (R37)

R37 : Merawat masalah sakit-sakit perut kembung,memulas,ketegangan,sakit sedu hati,senggugut. Remedi ini pembantu dalam kes sakit ginjal. Akibat sembelit yang serius.

DR.RECKEWEG (R38)

R38 : Merawat penyakitpenyakit dan radangan dibahagian kanan rahim. Barah dan ketumbuhan di bahagian rahim. Boleh digunakan untuk kesembabpan di kerongkong dan untuk radangan di appendik peringkat awal.

DR.RECKEWEG (R39)

R39: Mengubat penyakit-penyakit dan radangan dibahagian kiri rahim. Barah dan ketumbuhan di bahagian rahim.

DR.RECKEWEG (R40)

R40 : Mengubat pesakit yang mempunyai masalah kencing manis, kurang darah. Memperbaiki sistem darah dan kelenjar,misalnya bagi penyakit-penyakit seperti leukimia kurang darah, jangkitan pada limfa.

DR.RECKEWEG (R41)

R41 : Masalah lemah atau hilang tenaga batin,pengeluaran semen tanpa sebab. Lemah tenaga zahir dan batin di kalangan lelaki. Kesan-kesan akibat dari lemah tenaga zahir dan batin yang berlarutan,kerahan tenaga yang berlebihan,kepenatan dan kelesuan. Menghalang penyakit-penyakit bagi orang-orang tua.

DR.RECKEWEG (R42)

R42 : Merawat masalah bengkak-bengkak urat, ekzima, dan gatal-gatal. Sesuai untuk semua peringkat usia.

DR.RECKEWEG (R43)

R43 : Merawat penyakit-penyakit pernafasan seperti batuk-lelah dan asma.

DR.RECKEWEG (R44)

R44 : Masalah gangguan-gangguan peredaran darah. Kelemahan atau kekurangan ketegangan pada otot jantung, kelesuan jantung.

DR.RECKEWEG (R45)

R45 : Masalah serak suara. Baik untuk penyanyi,pelakon dan guru. Banyak lendir atau kahak dan terasa luka di tekak kerongkong.

DR.RECKEWEG (R46)

R46 : Masalah-masalah sengalsengal, sakit urat dan masalah gout di bahagian tangan bengkak-bengkak. Artiritis.

DR.RECKEWEG (R47)

R47 : Gangguan di bahagian perut hingga ke tekak. Sensitif dengan bising. Tidak tenteram dan histeria di kalangan perempuan. sesak nafas waktu malam, tekak rasa tersekat dan berdenyut. Simtom melarat sebelum haid.

DR.RECKEWEG (R48)

R48 : Masalah paru-paru lemah dan tanda-tanda awal batuk kering. Remedi pembantu untuk penyakit asma, paru-paru berair yang kronik,batuk akibat banyak merokok. Sebagai remedi pambantu atau gantian bagi semua masalah berlebihan lendir pada saluran pernafasan. Perpeluhan yang berlebihan tanpa sebab.

DR.RECKEWEG (R49)

R49 : Merawat masalah cecair lelendir hidung yang biasa atau yang melarat. Resdung. Ketumbuhan polip di kalangan kanak-kanak. Hilang bau dan rasa.

DR.RECKEWEG (R50)

R50 : Sakit di bahagian belakang terutama di tulang-tulang punggung,terutama yang disebabkan oleh penyakit-penyakit perut dan lambung. Sakit yang menjalar di sepanjang tulang-tulang belakang sehingga ke kepala, dan kadang-kadang melibatkan organ-organ perut. Sakit melarat dengan pergerakan atau pada waktu malam.

DR.RECKEWEG (R51)

R51 : Masalah keracunan kelenjer thyroid. Masalah yang sama tetapi disertai dengan tanda-tanda menggigil tangan, mata terbeliak, berpeluh dan kadang cirit-birit dan badan susut.

DR.RECKEWEG (R52)

R52 : Merawat masalah mual dan muntah-muntah (misalnya bila memandu atau terbang), demam laut, mual-muntah sewaktu mengandung. Muntah-muntah yang disebabkan oleh gangguan-gangguan lain seperti gastrik,demam, keracunan, perut memulas dan lain-lain.

DR.RECKEWEG (R53)

R53 : Untuk masalah-masalah penyakit-penyakit kulit seperti ruam,jerawat,bisul,ekzima dan lain-lain. R53 ini boleh diminum dan disapu pada tempat kulit yang bermasalah.

DR.RECKEWEG (R54)

R54 : Masalah-masalah di bahagian otak,seperti lemah ingatan. Salah laku di kalangan kanak-kanak sekolah, fikiran yang tidak tentu arah,kelesuan fikiran.

DR.RECKEWEG (R57)

R57 : Kelemahan pada organ-organ penting terutamanya jantung yang sering dikaitkan bersama dengan rasa lemah di belakang,perpeluhan, tidak tahan sejuk,peredaran darah yang terganggu (kaki sejuk),tiada selera makan.muka pucat dan cengkung berikutan kehilangan darah.

 

URINARY PRODUCT

 

orthopaedic

respiratory